Sitenizi ingilizce yayınlayın dünyaya açılın



İNGİLİZCE SİTE YAZ, SINIRLARI AŞ
Uzun uğraşlar sonunda kimimiz, nette araştırma yaparak kimimiz kursa giderek, kendimizi idare edecek kadar yada profesyonel sayılabilecek derecede site yapmasını, blog açmasını öğrenmiş olabiliriz.Peki bütün bunlar yeterli mi sizce? bence hayır global olmak istiyorsak, belki şu an cümlede geçen "Global" kelimesinin anlamını da bilmiyoruz, bir Türkçe cümlenin içinde geçen ingilizce kelimenin anlamını bilmemek tabiki önemli değil, çünkü bizim ana dilimiz de ingilizce değil, ben de sizler gibi Türkçe cümlenin içinde ingilizce kelimenin ne işi var diye sorarım, ama vurgulamak istediğim, ingilizceye de hakim olmamız gerektiği. Eğer dünya çapında yani ingilizlerin deyimiyle "Global" bir siteye sahip olmak istiyorsak mutlaka ingilizceye hakim olmamız şart.Forumlarda dolaşırken bir çok yerde şu gibi serzenişlere rastladım:
  • Az biraz ingilizcem olsa kazandığım parayı ikiye katlarım
  • Çok iyi tasarım bilgim var ama ingilizce bilmediğim için freelance hizmet veremiyorum.
  • Yabancı bloglar daha çok kazanıyor
  • İngilizce bir bloğum daha çok para kazanırdım.
  • Download sitesi kurmak istiyorum ama ingilizcem yok
Bu ve benzeri cümleler forumları dolaştıkça artacaktır,internet girişimcisi çok güzel projelere sahip olmasına rağmen ingilizceye hakim olamadığı için hayallerini gerçeğe dönüştüremiyor, ve Türkçe bir site ile hizmet vermeye başlıyor,tabiki Türkiye sınırlarını aşamadığı için geliri az oluyor, gelir az olunca heves de azaldığı için, girişimci hayal kırıklığı yaşıyor ve projeler rafa kalkıyor.


Yandaki resimde ziyaretçi durum bilgisi veren bir sitede ingilizce hizmet veren bir sitenin dünya genelinde ziyaretçi dağılımını görmektesiniz.Gri olanlar online olanlar,kırmızı olanlar ise daha önce siteyi ziyaret etmiş olanlar.





Yandaki resimde ise Türkiye çok tutulan bir bloğun ziyaretçi bilgilerini görmektesiniz.Ziyaretçiler sadece Türkiye'de yoğunlaşmaktadır,yurt dışından ise ziyaretçi hemen hemen yok denecek kadar azdır.


GOOGLE TRANSLATOR İLE SİTEMİ İNGİLCE YAPARIM
   Böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz,translatorlar, bir siteyi birebir tercüme edemezler, çözemedikleri kelimeleri kafalarına göre yorumlarlar, ve ortaya daha da karmaşık cümleler çıkar.Eğer düşünceniz doğru olsaydı yukarda ikinci resimde gösterilen örnekte yurdışı ziyaretçi sayısı daha fazla olurdu.

Aşağıdaki resimde anadili ingilizce olan bir blogdan bir yazı görmektesiniz.Google translator ile siteyi Türkçe'ye çevirdim sonuca ikinci resimde bakabilirsiniz.


Aşağıdaki resimde ise bloğun Türkçe'ye çevrilmiş halini görmektesiniz,site çok iyi ingilizce yazılmasına rağmen Türkçe tercümesi sağlıklı olmamaktadır.


Blogcadergi olarak size bir teklif sunuyoruz, çalışma saatlerinizi ve bütçenizi belirtin gelin sitenizi ingilizce yazalım, yada hali hazırda projeleriniz varsa sıfırdan sitenizi ingilizce yazalım.Eğer ingilizce site kurmaya karar verdiyseniz aşağıdaki iletişim formu ile bize ulaşabilirsiniz.

Unutmayın Daha fazla ziyaretçi, daha fazla müşteri demek; daha fazla müşteri, daha fazla para demek
heme iletişime geçin gelirleriniz arttırın

Burayı ziyaret ederek ingilizce bloğumu ziyaret edebilir, inglizce düzeyimi test edebilirsiniz.


Yorumlar

"Sitenizi ingilizce yayınlayın dünyaya açılın" için yorum sayısı 0

Yorum Gönder

previous post next post
Go To Home
 

Anasayfa | Yazar Hakkında | Siteharitası | İletişim | Blogger Yardım | Giriş Yap